Praktisch

 

Locatie

Het leuke festival vindt plaats in het centrum van Wervik, met name het Sint-Maartensplein. Dit jaar is er een nieuwigheid: aansluitend op het Sint-Maartensplein is een tweede podium achter het Wervikse Stadhuis! In de Ooievaarsstraat.

Deze locatie en de horecazaken die dit plein omgeven maken ons festival tot één van de gezelligste stadsfestivalletjes van het land.

299603325 810566129986294 3321877675342054200 N
299603325 810566129986294 3321877675342054200 N

De ingang van het festival bevindt zich in de Vlamingenstraat. Voor mensen met beperkte mobiliteit is er een ingang via de Speiestraat voorzien.

Bereikbaarheid

Vanaf afrit 2a Wervik kunt u de bewegwijzering volgen.

Parkeerplaatsen in Stad Wervik zijn beperkt. Daarom moedigen we iedereen zoveel mogelijk aan om te voet, met de fiets of via het openbaar vervoer naar het festival te komen. Indien je toch met de wagen komt is er een gloednieuwe publieke parking met 70 parkeerplaatsen ter hoogte van de Gasstraat (ingang via Speldenstraat). Ook zijn er een beperkt aantal plaatsen op stadsdomein Oosthove (Speiestraat).

Een fietsstalling met camerabewaking is te vinden aan het station (Stationsstraat) en onder het (voorlopig nog aanwezige) zwembad Oosthove (Speiestraat).

Het festivalplein ligt op 500 meter van het NMBS-station van Wervik.

Er is ook een shuttledienst voorzien in samenwerking met Stad Wervik.

Honger & Dorst

Geen nood! Op het festivalplein kunt u jetons kopen aan één van de jetonstanden. Deze jetons zijn geldig in alle cafés en buitenbars van het festivalplein en dit enkel op vrijdag 19/08/22. De prijs voor een standaard consummatie bedraagt 2,60€.

Zoals de wet voorschrijft mogen alcoholische dranken niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 16 jaar.

Op en rond het festivalplein zijn eetstanden voorzien die uw honger kunnen stillen.

Er wordt de mogelijkheid geboden om in de jetonstanden met de bankkaart te betalen.

Veiligheid

Voor ieders veiligheid zijn op het festivalterrein glas, drugs, messen, scherpe voorwerpen en loslopende honden niet toegelaten.

Voor uw comfort biedt de organisatie gratis oordopjes aan.

Het Rode Kruis staat paraat voor de eerste medische zorgen.

Milieu

We wensen verder te evolueren tot een zo duurzaam mogelijk festival. We vragen o.a. om het afval te deponeren in de afvalsorteerbakken. We werken met herbruikbare bekers. We vragen ieder om de gebruikte bekers terug te bezorgen aan de bars.

Toegangkelijkheid

Voor mensen met beperkte mobiliteit zijn verschillende faciliteiten voor handen. Deze worden gecentraliseerd in en rond de Speiestraat (Pauwelyn). Er zijn enkele voorbehouden parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers op domein Oosthove (Speiestraat 32). Aan dierenspeciaalzaak Pauwelyn (ingang Speiestraat) is een aangepast toilet en een rolstoelpodium voorzien. Indien gewenst staan er eveneens vrijwilligers van inter vzw voor u klaar.

Bij aankomst kunt u een infoflyer krijgen met een overzicht van deze faciliteiten.

Tickets

Tickets in voorverkoop zijn momenteel uitverkocht. Er kunnen een beperkt aantal tickets aan de deur gekocht worden voor €20. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen, vanaf 13 jaar moet men wel in het bezit zijn van een geldig ticket.

Tijdens de volledige duur van het festival is een ticket nodig om toegang te verkrijgen.

Volg ons op

See you next year @ #ROHP23 | 18.08.2023 ...

55 0